Пропустити навігацію

ПРОБЛЕМИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ОБГОВОРЮВАЛИ У ВИНОГРАДОВІ ЗА «КРУГЛИМ СТОЛОМ»

З метою привfoto Vynogradiv 300x158 - ПРОБЛЕМИ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ОБГОВОРЮВАЛИ У ВИНОГРАДОВІ ЗА «КРУГЛИМ СТОЛОМ»ернення уваги до проблем людей з інвалідністю та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю у Виноградівській районній філії Закарпатського обласного центру зайнятості 27 листопада відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Проблеми працевлаштування осіб з інвалідністю та їх соціальний захист». В засіданні взяли участь головний спеціаліст відділу обслуговування громадян по Виноградівському району Виноградівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Вікторія Павленко.

Учасники заходу дійшли висновку, що настав час переходити від пасивної до активної соціальної політики щодо інвалідів, одним з етапів якого є заохочення роботодавців та непрацюючих інвалідів у їх  працевлаштуванні, активізація мотивації праці інвалідів шляхом підвищення рівня її оплати. Це все можливе перш за все за умови формування у суспільстві доброзичливо-співчутливого ставлення до інвалідів, сприяння у реалізації їх людського потенціалу.

Вікторія Павленко інформувала присутніх про переваги офіційного працевлаштування, адже заробіток в «конверті» позбавляє працівника не тільки майбутньої пенсії, а і соціальних гарантій. Звернула увагу присутніх на пряму залежність пенсії від розміру отримуваної заробітної плати та тривалості страхового стажу.

У присутніх виникало багато питань, зокрема щодо отримання соціальних пенсій  та пенсій по віку, на які спеціаліст надала вичерпні  відповіді.

Також фахівець Фонду розповіла про можливості отримання різної інформації через Веб-портал Пенсійного фонду України.  «Кожен  громадянин індивідуально може здійснювати постійний контроль за даними, які впливають на його соціальні права», – зазначила Вікторія Павленко.

Всім присутнім були роздані буклети про переваги офіційного працевлаштування.

background Layer 1