Пропустити навігацію

СЕМІНАР З ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ВІДБУВСЯ В УЖГОРОДСЬКОМУ МІСЬКОМУ ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ

Легалізація зfoto bezrobitni Uzhgorod 1 300x169 - СЕМІНАР З ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ВІДБУВСЯ В УЖГОРОДСЬКОМУ МІСЬКОМУ ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІаробітної плати на сьогодні є одним із найактуальніших питань, зокрема і в діяльності органів Пенсійного фонду області. Так, фахівці Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо ризиків нелегального працевлаштування, негативних наслідків отримання зарплати в «конвертах» тощо.

Черговий семінар із громадянами, які перебувають на обліку в Ужгородському міському центрі зайнятості, днями провела перший заступник начальника Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Надія Діус.

Присутніх інформовано про необхідність офіційного оформлення трудових відносин, важливість отримання легальної заробітної плати, а також про  наслідки неофіційних трудових відносин і їх вплив на майбутню пенсію та переваги соціальної захищеності легального працевлаштування.

– Легалізація заробітної плати є актуальною передусім із двох причин: забезпечує збільшення надходжень доfoto bezrobitni Uzhgorod 2 169x300 - СЕМІНАР З ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ВІДБУВСЯ В УЖГОРОДСЬКОМУ МІСЬКОМУ ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ бюджетів усіх рівнів, в тому числі і до Пенсійного фонду; дає соціальні гарантії для найманих працівників, розмір яких залежить від тривалості страхового стажу, – підкреслила Надія Діус.

Відтак наголосила, що наймані працівники повинні відстоювати свої конституційні права, вимагаючи від роботодавця офіційного оформлення трудових відносин, сплати внесків з усієї суми отриманого заробітку та періодично перевіряти розмір своєї заробітної плати і відрахувань, зареєструвавшись на веб-порталі Пенсійного фонду України та в системі смс-повідомлень.

Усі присутні отримали відповіді на запитання, що стосувалися страхового стажу, страхових внесків та змін до законодавства з питань пенсійного забезпечення.

background Layer 1