Пропустити навігацію

Запитуєте – відповідаємо ЩОДО УМОВ ВИПЛАТИ ПЕНСІЇ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ

Чkartynka pensijnyj informuye 300x225 - Запитуєте – відповідаємо  ЩОДО УМОВ ВИПЛАТИ ПЕНСІЇ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВи отримуватиму я пенсію за вислугу років, на яку вийшла кілька років тому як працівник комунального закладу охорони здоров’я, якщо займатимусь медичною практикою як приватний підприємець?

Марія К., Тячівський район

          На запитання відповідає начальник відділу методології та організації роботи із застосування пенсійного законодавства головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Діана Шипович:

– Відповідно до пункту 2.4 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсії за вислугу років призначаються у разі звільнення з роботи, що дає право на цей вид пенсії. У разі зарахування після призначення пенсії за вислугу років на роботу, яка дає право на цей вид пенсії, виплата пенсії припиняється і поновлюється з дня, наступного за днем звільнення з роботи.

Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.1993 № 909. Зазначеним Переліком не передбачено право на пенсію за вислугу років приватних підприємців, які займаються медичною практикою.

Отже, підстав для припинення виплати пенсії пані Марії немає.

 

background Layer 1