Пропустити навігацію

Інформуємо. Роз’яснюємо. Консультуємо… Дострокове призначення пенсії за віком

Звертаємо особливу увагу багатодітних матерів, а також матерів, які виховали дитину з інвалідністю, що статтею 115 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначається право на призначення дострокової пенсії за віком окремим категоріям громадян: жінкам, які народили п’ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, матерям осіб з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до зазначеного віку (до 6 років).

Тобто такі жінки мають право на достроковий вихід на пенсію після досягнення 50 років та за наявності страхового стажу не менше 15 років. При цьому до числа осіб з інвалідністю з дитинства належать також діти з інвалідністю віком до 16 років.

Одночасно зазначаємо, що за вибором матері або в разі її відсутності, якщо виховання п’ятьох або більше дітей чи дитини з інвалідністю здійснювалося батьком, йому призначається дострокова пенсія за віком після досягнення 55 років та за наявності страхового стажу не менше 20 років.foto uvaga 300x153 - Інформуємо. Роз’яснюємо. Консультуємо...  Дострокове призначення пенсії за віком

background Layer 1