Пропустити навігацію

У ВИНОГРАДОВІ ПІД ЧАС ДНЯ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЗАКЛИКАЛИ ПІДПРИЄМЦІВ СПЛАЧУВАТИ ЄСВ

День відкритих дверей на тему: «Інформування фізичних осіб-підприємців щодо несплаченого єдиного внеску» 30 листопада відбувся у Виногрfoto Vynogradovo 225x300 - У ВИНОГРАДОВІ ПІД ЧАС ДНЯ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ЗАКЛИКАЛИ ПІДПРИЄМЦІВ СПЛАЧУВАТИ ЄСВадівському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Закарпатської області.

Спеціалісти управління інформували присутніх про важливість своєчасної сплати єдиного соціального внеску, адже це безпосередньо впливає на повноту зарахування страхового стажу: якщо внески не сплачено або сплачено не в повному обсязі, до страхового стажу найманого працівника або фізичної особи-підприємця буде зараховано періоди роботи пропорційно сплаченим внескам.

Це стосується передусім працівників підприємств, які систематично порушують вимоги чинного законодавства щодо своєчасної сплати внесків, нарахованих на фонд оплати праці, та фізичних осіб-підприємців, які не сплачують єдиний соціальний внесок. Наявність заборгованості зі сплати внесків не дозволяє зарахувати до страхового стажу періоди роботи в повному обсязі, і наймані працівники та приватні підприємці у таких випадках ризикують залишитися без права на отримання пенсії.

На сьогодні у Виноградівському і Берегівському районах заборгованість зі сплати єдиного внеску в сумі понад 29,9 мільйона гривень мають 3153 фізичних осіб-підприємців, яким також не буде зараховано до страхового стажу період підприємницької діяльності, за який не сплачено внески. Тому фахівці Пенсійного фонду звернулись до всіх підприємців, хто завітав цього дня у Виноградівське об’єднане управління, розрахуватися з боргами по єдиному соціальному внеску.

Інформували присутніх і про можливість зареєструватися на веб-порталі Пенсійного фонду України, що дасть можливість контролювати повноту сплати єдиного соціального внеску роботодавцями.

 

background Layer 1