Пропустити навігацію

ПРАЦІВНИКАМ ЛІНЦІВСЬКОЇ ШКОЛИ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

Фахіfoto Lintsi 169x300 - ПРАЦІВНИКАМ ЛІНЦІВСЬКОЇ ШКОЛИ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВОвці Ужгородського  об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області постійно проводяться зустрічі  з трудовими колективами Ужгородщини, намагаючись завдяки безпосередньому спілкуванню доносити до людей інформацію про пенсійне забезпечення.

Так, днями начальник Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Ганна Сухар та заступник начальника фінансово-економічного відділу Вікторія Сембер зустрілися з трудовим колективом Лінцівської загальноосвітньої школи I-III ступеня.

Освітян найбільше цікавили питання щодо права виходу на пенсію за вислугою років, порядку та права призначення пенсій за віком, умов виготовлення електронного пенсійного посвідчення, переваг отримання пенсійних виплат через банківські установи тощо.

Керівник управління розповіла присутнім працівникам школи про основні новації пенсійного законодавства та про пенсійну реформу загалом, яка розпочалася з жовтня 2017 року.

Педагогам було цікаво почути про можливості отримання з веб-порталу Пенсійного фонду інформації, зокрема особистих даних із системи персоніфікованого обліку про розмір страхового стажу, суму заробітку, з якої сплачені страхові внески, а також про сплачений єдиний внесок шляхом реєстрації в системі смс-повідомлення.

Під час зустрічі наголошувалось про обов’язковість сплати єдиного соціального внеску фізичними особами-підприємцями, адже заборгованість зі сплати страхових та єдиного внеску не дозволяє зарахувати до страхового стажу періоди роботи в повному обсязі, отож приватний підприємець ризикує залишитися без права на отримання пенсії. А тому педагогам запропоновано повідомити своїх родичів, сусідів, знайомих про важливість сплати та погашення заборгованості з єдиного соціального внеску фізичними особами-підприємцями.

Всі присутні отримали відповіді на поставлені запитання та інформаційні буклети з питань діяльності Пенсійного фонду.

background Layer 1