Пропустити навігацію

В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВШАНОВУВАЛИ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

Цfoto chornobyltsi 1 1 300x189 - В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВШАНОВУВАЛИ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧАЕСієї п’ятниці, 14 грудня, в облдержадміністрації відбулися урочисті збори із вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, в яких взяла участь і заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Галина Маслякевич.

Аварія на Чорнобильській АЕС – найстрашніша техногенна катастрофа людства, від якої в Україні потерпіло понад 3,5 мільйона людей, із них 1 мільйон 300 тисяч дітей. Ціною здоров’я і життя тисячі українців врятували людство від вбивчої радіації – саме 14 грудня було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим реактором Чорнобильської станції. Серед загиблих через аварію на ЧАЕС і близько двох тисяч закарпатців.

Сьогодні н Закарпатті мешкає близько 4 тисяч громадян, котрі мають статус постраждалих внаслідок Чорнобиль

foto chornobyltsi 2 300x200 - В ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВШАНОВУВАЛИ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

ської катастрофи, серед яких 1711 пенсіонерів. Галина Маслякевич інформувала присутніх про стан пенсійних виплат і відповіла на запитання.

Учасники засідання вшанували хвилиною мовчання пам’ять про ліквідаторів, які ціною власного життя захистили не лише Україну, а й усе людство. До пам’ятника закарпатським ліквідаторам керівники області поклали корзини із квітами.
Відтак низці учасників ліквідації аварії на ЧАЕС вручені нагороди та відзнаки облдержадміністрації та обласної ради.

background Layer 1