Пропустити навігацію

ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ОБЛАСТІ НАТАЛІЯ КІШ В ПРЯМОМУ ЕФІРІ ОБЛАСНОГО РАДІО – ПРО СПРАВИ ПЕНСІЙНІ

14foto N. Kish radio 300x225 - ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ ОБЛАСТІ НАТАЛІЯ КІШ В ПРЯМОМУ ЕФІРІ ОБЛАСНОГО РАДІО – ПРО СПРАВИ ПЕНСІЙНІ грудня перший заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Наталія Кіш в прямому ефірі обласного «Радіо Ужгород» розповіла закарпатцям про перерахунок пенсій з 1 грудня цього року та наступні, які планується провести у 2019 році: військовим пенсіонерам з 1 січня та з 1 березня, який передбачає масовий перерахунок практично всім пенсіонерам, пов’язаний із осучасненням пенсій.

Зупинилась Наталія Кіш і на питаннях надходження коштів в бюджет Пенсійного фонду, легалізації трудових відносин, боротьби із виплатою зарплати в «конверті».

– На сьогодні склалася серйозна ситуація зі зростанням боргу по сплаті єдиного соціального внеску, особливо фізичних осіб – підприємців, – зазначила Наталія Кіш. – Саме за ними рахується значна частина такого боргу, який станом на 1 грудня цього року перевищив 186 мільйонів гривень. Хочу нагадати, що єдиний соціальний внесок – одна із основних складових наповнення бюджету Пенсійного фонду, а отже, і запорука своєчасної і стабільної виплати пенсій. Зараз разом із фіскальною службою ми надіслали листи практично всім підприємцям-боржникам із проханням погасити борг. Тим більше, що з нового року уряд планує вживати дуже жорсткі заходи впливу до боржників зі сплати ЄСВ.

Наталія Кіш розповіла і про нові онлайн-сервіси, які пропонує Пенсійний фонд громадянам: веб-портал Пенсійного фонду, смс-інформування, електронне пенсійне посвідчення тощо.

 

background Layer 1