Пропустити навігацію

ХУСТСЬКИМ БЕЗРОБІТНИМ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

17 грудfoto Hust 1 169x300 - ХУСТСЬКИМ БЕЗРОБІТНИМ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯня в приміщенні Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар для осіб старше 50 років. Чинне законодавство стосовно пенсійного забезпечення безробітним роз’яснювала головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Хустського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Марта Горщар.foto Hust 2 169x300 - ХУСТСЬКИМ БЕЗРОБІТНИМ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Спеціаліст управління ознайомила учасників зі змінами в пенсійному законодавстві, розповіла про порядок подання документів для оформлення пенсії, наголосила на важливості офіційного працевлаштування, зазначивши, що особи, які офіційно працювали і отримували більшу заробітну плату, матимуть більший розмір пенсії, ніж особи, які отримували меншу заробітну плату. За умов діючого законодавства розмір пенсії при однаковому стажі  роботи буде вищий у особи, яка мала вищий заробіток. Період, протягом якого особа, яка підлягала загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримувала допомогу по безробіттю, включається до стажу.

Учасники семінару задавали запитання, отримуючи вичерпні відповіді і, головне, чітко зрозуміли, що зарплата в «конвертах» позбавляє їх соціальних гарантій, зокрема і пенсійного забезпечення.

Всіх присутніх Марта Горщар ознайомила і з можливостями нових електронних сервісів Пенсійного фонду України, розповіла про переваги їхнього використання.

 

background Layer 1