Пропустити навігацію

В УЖГОРОДІ АНАЛІЗУВАЛИ ШЛЯХИ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

18 груfoto Uzhgorod 300x225 - В УЖГОРОДІ АНАЛІЗУВАЛИ ШЛЯХИ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУдня при Ужгородській міській раді відбулося засідання комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат, в якій взяли участь і представників Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області.

Комісія заслухала керівників підприємств, що мають заборгованість із страхових внесків та відшкодування пільгових пенсій, фізичних осіб – підприємців, котрі боргують зі сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Члени комісії наголосили суб’єктам господарювання, що у разі наявності заборгованості із страхових внесків та ЄСВ їх найманим працівникам та фізичним особам-підприємцям зазначені періоди не будуть зараховані до страхового стажу. Адже згідно із Законом  України № 2148-VIII «Про  внесення  змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» з 1 січня 2018 року право на пенсію мають особи, які досягли пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону № 1058 «Про загальнообов’язкове  державне пенсійне страхування» (для чоловіків – 60 років, для жінок – враховуючи  градацію  по  віку для  тих, що  народились до 1 квітня 1961 року) та мають  стаж 25 років. Кожного наступного року до розміру страхового стажу  додаватиметься один рік (2019 рік – 26 років, 2020-ий – 27 років і т. д.), і в  2028 році, аби отримати пенсію за віком, необхідно буде мати 35 років страхового  стажу.

background Layer 1