Пропустити навігацію

В МУКАЧЕВІ ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ ІЗ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ

Єдиний соціальний внесок – основна складова надходження до бюджету Пенсійного фонду України. З метою забезпечення надходжень та погашенняfoto Mukachevo 1 1 300x225 - В МУКАЧЕВІ ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ ІЗ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ заборгованості зі сплати ЄСВ Мукачівське об’єднане управління Пенсійного фонду України Закарпатської області тісно співпрацює як із місцевими органами влади, фіскальною та виконавчої служби, так і з самими платниками єдиного внеску.

Так, начальник Мукачівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Вільгельм Гунгредер взяв участь у засідання комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу при Мукачівській районній державній адміністрації, на якому заслухано найбільших боржників.

На сьогодні в Мукачівському районі заборгованість зі сплати ЄСВ, в основному, мають фізичні особи – підприємці загальної системи оподаткування, які не зрозуміли чи не дослухались до вимог законодавства, які передбачають, що з 1 січня 2017 року підприємець зобов’язаний сплачувати ЄСВ незалежно від того, здійснює чи ні він підприємницьку діяльність.

Фізичні особи-боржники, які припинили діяльність за спрощеною процедурою та виключені з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців, несуть відповідальність перед законом за несплату ЄСВ. Звертаємо увагу і на те, що період, за який підприємець має заборгованість з єдиного внеску, не зараховується до його страхового стажу та страхового стажу його найманих працівників до повного погашення заборгованості за відповідні періоди.

background Layer 1