Пропустити навігацію

В УЖГОРОДСЬКОМУ МІСЬКОМУ ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ ГОВОРИЛИ ПРО ЛЕГАЛІЗАЦІЮ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

Найбільш актfoto Uzhgorod 1 300x169 - В УЖГОРОДСЬКОМУ МІСЬКОМУ ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ ГОВОРИЛИ ПРО ЛЕГАЛІЗАЦІЮ ТРУДОВИХ ВІДНОСИНуальною проблемою на сьогодні є легалізація заробітної плати, яка є запорукою майбутньої пенсії та соціальних гарантій для найманих працівників.

З метою недопущення виплат заробітної плати в «конвертах» та захисту прав застрахованих осіб Ужгородське об’єднане управління постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців Ужгородщини. Так, 20 грудня перший заступник начальника об’єднаного управління Надія Діус провела семінар для безробітних громадян в Ужгородському міському центрі зайнятості.

На семінарі йшлося про важливість отримання легальної заробітної плати, залежність розміру пенсії від страхового стажу та заробітної плати, основні зміни в пенсійному законодавстві.

Учасників семінару цікавили також питання умов призначення різних видів пенсій, проведення перерахунку пенсій з 1 грудня цього року, зарахування періодів ведення підприємницької діяльності та низка інших питань у сфері пенсійного забезпечення.

Наприкінці семінару Надія Діус зазначила, що контролювати дані про заробітну плату та страховий стаж можна за допомогою Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України та нової послуги смс-інформування.

В об’єднаному управлінні функціонує і «Школа майбутнього пенсіонера», на заняттях якої можна отримати низку послуг, зокрема роз’яснення законодавства щодо пенсійного забезпечення громадян, опрацювання первинних документів, наданих відвідувачами занять для попереднього розгляду, отримати консультації роботодавцям та застрахованим особам щодо сплати страхових внесків до Фонду, про право на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування тощо.

 

background Layer 1