Пропустити навігацію

ЗА НЕСПЛАТУ ЄДИНОГО ВНЕСКУ ДО БОРЖНИКІВ ЗАСТОСОВУЮТЬ ФІНАНСОВІ САНКЦІЇ

foto Hust 3 300x225 - ЗА НЕСПЛАТУ ЄДИНОГО ВНЕСКУ ДО БОРЖНИКІВ ЗАСТОСОВУЮТЬ ФІНАНСОВІ САНКЦІЇ18 та 21 грудня проведено спільні засідання комісій з питань погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску в Хустській районній державній адміністрації та Хустській міській раді, в яких взяла участь начальник Хустського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Алла Рішко.

Учасники засідань зосередили увагу на необхідності погашення боргів зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, обговорили проблемні питання, визначили шляхи їх вирішення та заходи щодо спільної взаємодії по стягненню наявної та недопущенню виникнення нової заборгованості по єдиному соціальному внеску.

Необхідно зазначити, що чинним законодавством, яке регулює порядок нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не передбачено розстрочення та відстрочення заборгованості зі сплати ЄСВ. Зрештою, роботодавцям простіше не допускати такого роду заборгованості, оскільки платіж із єдиного внеску має пріоритетний характер та підлягає сплаті незалежно від фінансового становища платника. За наявності у платника ЄСВ одночасно із зобов’язаннями зі сплати ЄСВ зобов’язань по сплаті податків, інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами зобов’язання з ЄСВ виконується в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов’язаннями, крім зобов’язань із виплати заробітної плати (доходу).

У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції.

За результатами спільного обговорення зазначеного питання прийняте протокольне рішення та поставлено низку завдань, спрямованих на збільшення відсотка охоплення наявного боргу.

Підбивши підсумки засідання, начальник Хустського об’єднаного управління Алла Рішко зазначила, що саме своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує  громадянам право на соціальний захист, тому вкрай важливо вжити всі можливі заходи для погашення зазначеної заборгованості.

 

 

background Layer 1