Пропустити навігацію

«ВІЙСЬКОВІ» ПЕНСІОНЕРИ ОТРИМАЮТЬ ПЕРЕРАХОВАНІ ПЕНСІЇ

З 1 січня 2019 року військові пенсіонери та пенсіонери з числа працівників міліції отримають підвищений розмір пенсій. Про нюанси їх foto pensiyi sylovykam - «ВІЙСЬКОВІ» ПЕНСІОНЕРИ ОТРИМАЮТЬ ПЕРЕРАХОВАНІ ПЕНСІЇперерахунку та виплати перерахованих сум інформувала директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

– Цього року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову № 103, якою передбачено проведення перерахунку пенсій військовослужбовцям та колишнім співробітникам міліції. Ці категорії пенсіонерів розділяють між собою, оскільки відрізняється механізм розрахунку їх пенсій, – пояснила Олена Охріменко.

Так, у квітні цього року Пенсійний фонд України провів перерахунки пенсій обох категорій пенсіонерів. Пенсії військових пенсіонерів перераховано, починаючи з 1 січня 2018 року. Пенсії колишніх працівників міліції – з 1 січня 2016 року. Виплата перерахованих пенсій зазначеним категоріям громадян також проводиться по-різному.

– Постанова передбачає, що військовослужбовцям виплата перерахованого розміру пенсій здійснюється в кілька етапів. За довідками, які органам Пенсійного фонду надали уповноважені органи, визначено нові розміри пенсій. Наприклад, у військовослужбовця він становить 7 тисяч гривень, а до перерахунку це було 4 тисячі. Виходить, розмір пенсії зріс на 3 тисячі. Механізм виплати, визначений постановою, передбачив, що у 2018 році виплачується 50% суми підвищення, тобто 1,5 тисячі. У 2019 році виплачується 75% від 3 тисяч, а у 2020 році виплата пенсій проводитиметься у повному обсязі, – уточнила директор департаменту.

Що стосується колишніх співробітників міліції, то з 1 січня 2018 року їм почали виплачувати повний розмір перерахованої пенсії. Виплата підвищених пенсій, нарахованих за 2016-2017 роки, визначена та буде виплачуватись, починаючи з 2019 року.

– З січня 2019 року цій категорії пенсіонерів починається виплата перерахованих розмірів пенсій за 2016-2017 роки в розмірі 50% місячної суми підвищення. Таким чином, і ця категорія пенсіонерів у новому році отримає збільшений розмір пенсії, – підсумувала Олена Охріменко.

background Layer 1