Пропустити навігацію

СЬОГОДНІ ЗАРПЛАТА В «КОНВЕРТІ» – ЗАВТРА СТАРІСТЬ БЕЗ ПЕНСІЇ

Цієї п’ятниці, 18 січня, у Виноградівській районній філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар на тему: «Легальна зайнятістьfoto Vynogradiv 3 300x225 - СЬОГОДНІ ЗАРПЛАТА В «КОНВЕРТІ» – ЗАВТРА СТАРІСТЬ  БЕЗ ПЕНСІЇ», в якому взяв участь начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформації Виноградівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Анатолій Іскович.

Фахівець Пенсійного фонду зазначив, що Конституція України кожній людині гарантує право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Але ще чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним вигодам, тому останнім часом усе частіше доводиться стикатися з таким негативним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин – так званою «тіньовою» зайнятістю.

– За нинішніх реалій громадяни часто погоджуються на будь-яку пропозицію роботи, зокрема і нелегальної, – зазначив Анатолій Іскович. – Але працівники, які погоджуються одержувати зарплату в «конвертах», стають заручниками самих себе, в результаті позбавляючи себе соціальних виплат та гарантій. Таким чином, влаштовуючись на роботу неофіційно, працівник повинен чітко усвідомлювати: якщо зарплату виплачують в «конвертах», це означає, що роботодавець, швидше за все, не укладе трудовий договір, а також не здійснюватиме відрахування з неофіційної зарплати єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України, а це призведе до того, що працівник залишиться  без гідної пенсії в майбутньому.foto Vygnogradiv 2 300x225 - СЬОГОДНІ ЗАРПЛАТА В «КОНВЕРТІ» – ЗАВТРА СТАРІСТЬ  БЕЗ ПЕНСІЇ

Учасники семінару мали можливість отримати кваліфіковані відповіді на питання, що їх турбували, та переконалися в тому, що офіційне працевлаштування  є, в першу чергу, гарантією їх соціального захисту.

Розповів Анатолій Іскович і про можливості Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України та як саме отримувати інформацію зі своєї облікової картки про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески із системи персоніфікованого обліку.

background Layer 1