Пропустити навігацію

Діяльність управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління у 2018 році

У 2018 році в області проведено 8 внутрішніх аудитів, з них три фінансові аудити та аудити відповідності в Перечинському, Виноградівському, Тячівському об’єднаних управління, три аудити відповідності з питань дотримання законодавчих, нормативно-правових актів із прийому і обслуговування осіб, які звертаються до органів Фонду, про відпустки та встановлення надбавок за вислугу років та організації роботи по дотриманню порядку використання даних реєстру застрахованих осіб та два аудити ефективності з питань стану роботи оптимізації видатків, пов’язаних з утриманням службових приміщень та експлуатаційних послуг та внутрішнього контролю за виплатою пенсій у підвідомчих об’єднаних управліннях.

Під час проведення аудиторських досліджень було встановлено 345 нефінансових порушень в основному щодо недотримання актів законодавства, розпорядчих документів з питань призначення (перерахунку), виплати пенсій, з прийому і обслуговування осіб, недотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб, Інструкції з діловодства № 182 тощо.

За результатами аудиторських досліджень у 2018 році встановлено 74 випадки фінансових порушень на загальну суму 136,5 тис. грн., з яких  усунено 74 відсотка. Найбільша частка встановлених порушень припадає на недоплати (переплати) пенсій, виплати її неналежному одержувачу, порушення при проведенні утримань аліментів з пенсій, перерахуванні коштів установам де пенсіонери перебувають на повному державному утриманні  на суму 86,7 тис. грн. (63,5%), не виставлені суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій на суму 42,2 тис. гривень (30,9%).

За результатами інших контрольних заходів були донараховані суми встановлених порушень на загальну суму 79,7 тис. грн., з яких відшкодовано 81,3 відсотка.

У 2018 році, за результатами аудиторських досліджень за попередні роки, відшкодовано коштів на загальну суму 80,4 тис. грн., з них  88,1% припадає на сплату фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії по ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» та решта 11,9% – на переплати пенсій по Ужгородському, Мукачівському, Міжгірському об’єднаних управліннях.

 

background Layer 1