Пропустити навігацію

МЕШКАНЦЯМ ХОЛМОКУ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО

В Ужгородському об’єднаному управлінні постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення з питань пенсійного забезfoto Uzhgorod 1 300x169 - МЕШКАНЦЯМ ХОЛМОКУ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВОпечення,  легалізації заробітної плати, новацій Пенсійного фонду України, пенсійної реформи.

Так, 25 січня перший заступник начальника Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Надія Діус та заступник начальника фінансово-економічного відділу Вікторія Сембер провели виїзний прийом громадян у Холмківській сільській раді та зустріч з її трудовим колективом.

Під час зустрічі присутнім була доведена інформація про порядок призначення пенсій, про умови виходу на пенсію в 2019 році, переваги легальної зайнятості, про нові онлайн-сервіси Пенсійного фонду та функціонування електронного пенсійного посвідчення, який є документом, що поєднує в собі одночасно функції як пенсійного посвідчення, так і банківської платіжної картки.

Надія Діус наголосила на перевагах отримання пенсій через банківські установи, на можливостях Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, розповіла про новостворений електронний кабінет платника. Адже по кожній заfoto Uzhgorod 2 300x169 - МЕШКАНЦЯМ ХОЛМОКУ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВОстрахованій особі, яка перебуває в трудових відносинах з юридичною особою, є можливість сформувати довідку про трудовий та страховий стаж та довідку ОК-7 для правильного розрахунку лікарняних.

Вікторія Сембер інформувала про дотримання законодавства в частині сплати єдиного внеску та зарахування до страхового стажу періодів здійснення підприємницької діяльності фізичними особами-підприємцями.

З учасниками заходів відбулася жвава розмова, на запитувану інформацію присутні отримали відповіді.

background Layer 1