Пропустити навігацію

В УЖГОРОДСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ РОЗГЛЯДАЛИ СПРАВИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Днями при Уfoto Uzhgorod 300x225 - В УЖГОРОДСЬКІЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ РОЗГЛЯДАЛИ СПРАВИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБжгородській районній державній адміністрації відбулося засідання комісії з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Ужгородського району, за участі заступника начальника відділу обслуговування громадян Ужгородського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області Ганни Чорної.

На засіданні розглядалися питання призначення (відновлення) або  припинення виплати пенсій, соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам. За результатами розгляду цих питань прийнято відповідні рішення.

Постановою Кабінету Міністрів України від 08 червня 2016 року «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» затверджено порядок призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особа та порядок здійснення контролю за проведенням їм соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Відповідно до зазначеного Порядку соціальні виплати можуть припинятися як за рішенням комісії, так і за рішенням органів, що здійснюють соціальні виплати, у разі: наявності підстав, передбачених законодавством щодо умов призначення відповідного виду соціальної виплати; встановлення факту відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання згідно з актом обстеження матеріально-побутових умов сім’ї; отримання переліку осіб від Міністерства фінансів України щодо фактів, виявлених під час здійснення соціальних виплат; скасування довідки внутрішньо переміщеної особи з підстав, визначених статтею 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщеної особи», тощо.

Для поновлення виплати пенсії таким особам до заяви обов’язково додаються паспорт громадянина України, ідентифікаційний код та довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, яка видається органом соціального захисту населення.

До відома: на сьогодні на обліку в Ужгородському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Закарпатської області перебуває 51 внутрішньо переміщена особа, що проживають на території Ужгородського району.

 

 

 

background Layer 1