Пропустити навігацію

ПИТАННЯ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ АНАЛІЗУВАЛИ З КЕРІВНИКАМИ МІСТ І РАЙОНІВ ОБЛАСТІ

30 січня в foto selektorna 3 300x200 - ПИТАННЯ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ АНАЛІЗУВАЛИ З КЕРІВНИКАМИ МІСТ І РАЙОНІВ ОБЛАСТІоблдержадміністрації відбулась селекторна нарада з райдержадміністраціями, міськвиконкомами щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат, в якій взяла участь начальник відділу забезпечення наповнення бюджету головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Мирослава Максимович.

Як зазначалось, питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій та інших платежів – на постійному контролі, систематично розглядаються на колегіях райдержадміністрацій, засіданнях обласної, міських і районних комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та податкового боргу. Торік було вжито низку заходів з метою погашення заборгованості, які дали позитивні результати.

Як інформувала Мирослава Максимович, загальна сума заборгованості до Пенсійного фонду на 1 січня 2019 року становить 57,6 мільйона гривень, з якої 44 мільйони – це борг із відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій та 13,6 мільйона гривень – несплата страхових внесків, що на 4,1 мільйона більше, ніж на початок року. Темп зростання до початку року становить 107,7 відсотка. Найбільше зростання боргу спостерігається в Тячівському районі – на 4 мільйони 36 тисяч гривень, Рахівському – на 263 тисячі, Великоберезнянському – на 181 тисячу та Ужгородському районах – на 154 тисячі гривень та в місті Мукачеві – на 244 тисячі гривень.

По деяких адмінодиницях відбулося зменшення заборгованості, зокрема по Ужгороду – на 472 тисячі, по Виноградівському району – на 248 тисяч та по Свалявському району – на 148 тисяч гривень.

В рахунок погашення заборгованості до Пенсійного фонду протягом 2018 року надійшло 3,3 мільйона гривень. У тому числі вдалося погасити заборгованість таких підприємств, як: ПАТ «Закарпаттягазбуд» – 692 тисячі гривень, будівельне управління ПАТ «Фірма «Нафтогазбуд» – 351 тисяча, ЗАТ «Свалявська ЛХК» – 249 тисяч, АПТП «Бобовище» – 272 тисячі, АТП «Радгосп-завод «Мукачівський» – 144 тисячі, ВАТ МЗ «Тиса» – 168 тисяч, ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» – 254 тисячі, ОКП «Закарпаттеплокомуненерго» – 124 тисячі гривень та інших.

Крім того, станом на 1 січня 2019 року сума боргу з єдиного соціального внеску сягає майже 197 мільйонів гривень, що на 151,8 мільйона гривень більше, ніж на 1 січня 2018 року. З цієї суми борг підприємців – фізичних осіб на 1 січня цього року становить 168 мільйонів гривень, що на 147 тисяч гривень більше, ніж на 1 січня 2018 року.

Завдяки заходам, які вживались у співпраці головного управління Пенсійного фонду України, головного управління Державної фіскальної служби в області у 2018 році в рахунок погашення боргу по єдиному соціальному внеску надійшло понад 42 мільйони гривень, в тому числі за грудень погашено майже 12 мільйонів гривень.

 

 

background Layer 1