Пропустити навігацію

ПРАЦІВНИКАМ КУЛЬТУРИ ІРШАВЩИНИ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

18 жовтня в Іршавському районному відділі культури і туризму відбувся семінар клубних працівників району на тему «Робота закладів культури з реалізації Стратегії  державIMG 90324741ea5c9daec200725683925aaa V 1 225x300 - ПРАЦІВНИКАМ КУЛЬТУРИ ІРШАВЩИНИ РОЗПОВІДАЛИ ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯної політики з питань здорового та активного довголіття населення», участь у якому взяла Віра Мейсарош, заступник начальника Іршавського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Віра Мейсарош інформувала присутніх про послуги, які надаються відділом, про зміни у пенсійному законодавстві, онлайн-сервіси Пенсійного фонду України тощо. Особливий інтерес присутніх викликала інформація про запровадження нового сервісу Пенсійного фонду «Признач пенсію «в один дотик», яка дозволяє подавати документи на призначення пенсії в електронному виді через Інтернет і отримати послуги, не виходячи з дому, що особливо зручно для осіб, котрі проживають на значній відстані від районного центру.

Фахівець Фонду ознайомила учасників семінару і зі змінами у пенсійному законодавстві, про країни, з якими Україна уклала міжнародні угоди з питань пенсійного забезпечення, про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, а також наголосила на важливості легального працевлаштування.

Під час зустрічі присутні активно задавали питання щодо обчислення страхового стажу, перерахунку пенсій та право на пенсію за вислугу років тощо.      

       

background Layer 1