Пропустити навігацію

ПИТАННЯ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ – НА ПОСТІЙНОМУ КОНТРОЛІ

22foto narada Maksymovych 300x225 - ПИТАННЯ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ДО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ –  НА ПОСТІЙНОМУ КОНТРОЛІ жовтня відбулася спільна нарада керівництва головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, головного управління Державної податкової  служби України в Закарпатській області та управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області. Від Пенсійного фонду в нараді взяли участь начальник головного управління Анастасія Пентек, перший заступник начальника Наталія Кіш, начальник юридичного управління Наталія Фабіан та начальник відділу забезпечення наповнення бюджету № 1 фінансово-економічного управління Мирослава Максимович.

Учасники наради проаналізували стан надходження коштів зі сплати єдиного соціального внеску в IV кварталі 2019 року, погашення заборгованості платників, в тому числі фізичних осіб – підприємців та реалізації виконавчих документів про стягнення заборгованості з обов’язкових платежів до Пенсійного фонду України та єдиного соціального внеску.

Як зазначалось на нараді, за 9 місяців цього року надходження частини єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування в області становить 2840,8 мільйона гривень, що на 445,3 мільйона (118,6%) більше порівняно з відповідним періодом минулого року.

За даними головного управління ДФС у Закарпатській області, станом на 1 жовтня 2019 року, борг зі сплати по єдиному соціальному внеску становить 227 мільйонів гривень, і у порiвняннi з початком року збільшився на 30,2 мільйона, переважно за рахунок зростання боргу фізичних осіб-підприємців, яким здійснено нарахування ЄСВ за І-ІІ квартал 2019 року.

Найбільші суми заборгованості зі сплати єдиного внеску в розрізі територіальних одиниць значаться по Ужгороду та Мукачеву, Тячівському, Виноградівському та   Мукачівському районах.

Із загальної заборгованості по єдиному соціальному внеску станом на 01.10.2019 боргують 14146 фізичних осіб – підприємців на суму 194,1 млн. грн., що на 3,3 млн. грн. менше, ніж на 1 вересня цього року.

Робота по залученню всіх резервів для наповнення бюджету Фонду області здійснюється у співпраці з головним управлінням Державної фіскальної служби, з головним управлінням Держпраці, з органами державної виконавчої служби, органами місцевої влади та соціальними партнерами. Зокрема, проведено 7 засідань обласної та 97 засідань районних і міських комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на яких заслухано керівників 465 підприємств-боржників та фізичних осіб-боржників щодо погашення заборгованості до Пенсійного фонду.

Завдяки вжитим заходам спостерігаються певні позитивні зрушення: протягом 9 місяців цього року єдиного внеску на пенсійне страхування в області надійшло 2 мільярди 840,8 мільйона гривень, що становить 118,6 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, або більше на 445,3 мільйона гривень. В рахунок погашення заборгованості зі сплати ЄСВ надійшло 65,3 мільйона гривень, у тому числі від фізичних осіб-підприємців – 52,6 мільйона. Кількість фізичних осіб-боржників до початку року зменшилася на 1887 осіб. Заборгованість зі сплати ЄСВ фізичних осіб-підприємців протягом вересня зменшилася на 3,3 млн. гривень.

background Layer 1