Пропустити навігацію

В ЗАКАРПАТТІ ЗАПРАЦЮВАЛИ ЩЕ 14 НОВИХ ВІДДАЛЕНИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

foto zapytuyemo - В ЗАКАРПАТТІ ЗАПРАЦЮВАЛИ ЩЕ 14 НОВИХ ВІДДАЛЕНИХ РОБОЧИХ МІСЦЬ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУЗ 1 листопада цього року мешканці ще 14 населених пунктів Закарпаття мають можливість отримувати пенсійні послуги за місцем проживання – запрацювали віддалені робочі місця фахівців головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Раніше такі віддалені робочі місця діяли в Чопі та селищі Дубове Тячівського району. Тепер же вони працюватимуть у 16 населених пунктах області: Великій Бийгані Берегівського, Ставному і Кострині Великоберезнянського, Вилоку Виноградівського, Нижніх Воротах Воловецького, Кольчині і Великих Лучках Мукачівського, Тур’їх-Реметах Перечинського, у Великому Бичкові Рахівського, Дубовому і Солотвині Тячівського, Велятині і Липчі Хустського, Довгому Іршавського районів та містах Чоп і Перечині. Відповідні угоди укладені з органами місцевого самоврядування.

Прийом громадян на віддалених робочих місцях фахівці Фонду здійснюватимуть відповідно до затверджених графіків, здебільшого у приміщеннях міських, селищних, сільських рад. Тут надаватимуться основні пенсійні послуги: прийом документів на призначення і перерахунок пенсії, надається довідкова інформація (номери телефонів, адреси органів Пенсійного фонду), консультації щодо застосування законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, пенсійне забезпечення та ін., приймаються замовлення на видачу повідомлень, довідок, виписок, інших документів з питань пенсійного забезпечення та видаються замовлені довідки, оригінали трудових книжок; приймаються заяви на виготовлення пенсійного посвідчення та видаються замовлені пенсійні посвідчення; надається перелік документів, необхідних для призначення (перерахунку) пенсій, допомоги на поховання та ін.; забезпечується доступ до електронних сервісів Пенсійного фонду, надається допомога в користуванні ними.

Якщо особа звернулася з іншого питання, вирішення якого неможливе на віддаленому робочому місці, їй роз’яснюють порядок його розв’язання та за можливості надають необхідну допомогу.

Довідково. В червні цього року проведено реорганізацію системи Пенсійного фонду України в Закарпатській області, в результаті якої було ліквідовано об’єднані управління Фонду в районах. Але ця реорганізація жодним чином не спричинила скорочення органів Фонду області, навпаки мережа надання пенсійних послуг розширилась: в кожній адміністративно-територіальній одиниці області працюють відділи обслуговування громадян – сервісні центри (загалом 11 районних сервісних центрів та 2 міськрайонні – в Ужгороді і Мукачеві), відділи з питань призначення та перерахунку пенсій – так звані бек-офіси (17 відділів, з яких по 2 відділи – в Ужгороді, Мукачеві, Тячеві і Хусті) та відділи/сектори з питань виплати пенсій (10 відділів і 3 сектори). І, як зазначено вище, – 16 віддалених робочих місць Пенсійного фонду.

 

background Layer 1