Пропустити навігацію

В ЕФІРІ ТЕЛЕКАНАЛУ – КЕРІВНИК ПЕНСІЙНОЇ СЛУЖБИ ЗАКАРПАТТЯ

IMG 20191106 115452 225x300 - В ЕФІРІ ТЕЛЕКАНАЛУ – КЕРІВНИК ПЕНСІЙНОЇ СЛУЖБИ ЗАКАРПАТТЯ

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек відповіла на запитання телеканалу «Наш» та інтернет-сайту «Ужінформ». Журналістів цікавило, що змінилось в пенсійному законодавстві, якими є  умови призначення пенсій, як виплачуються пенсії, як працює після реорганізації система Пенсійного фонду області та інше.

Як зазначила Анастасія Пентек, пенсії в області виплачуються стабільно і своєчасно. Щодо умов призначення пенсій, ще раз нагадала про важливість легального працевлаштування, адже з 2017 року, із запровадженням пенсійної реформи, щороку зростає кількість років необхідного страхового стажу для призначення пенсії – цього року необхідно мати 26 років, а вже з наступного року треба буде мати 27 років.

Керівник пенсійної служби області зупинилась і на реорганізації органів Фонду області, зазначивши, що реорганізація жодним чином не спричинила скорочення мережі Пенсійного фонду в Закарпатті, а навпаки – мережа надання пенсійних послуг розширилась: в кожній адміністративно-територіальній одиниці області працюють відділи обслуговування громадян – сервісні центри, відділи з питань призначення та перерахунку пенсій – так звані бек-офіси  та відділи/сектори з питань виплати пенсій (фронт-офіси). Крім того, в різних населених пунктах області з 1 листопада при міських, селищних і сільських радах запрацювали 16 віддалених робочих місць Пенсійного фонду.

background Layer 1