Пропустити навігацію

В ХУСТІ ВИВЧАЛИ СИТУАЦІЮ ІЗ ПОГАШЕННЯМ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗІ СПЛАТИ ЄСВ

З метою foto Hust 1 300x225 - В ХУСТІ ВИВЧАЛИ СИТУАЦІЮ ІЗ ПОГАШЕННЯМ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗІ СПЛАТИ ЄСВпогашення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду продовжується співпраця Хустського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Закарпатської області з фіскальною та виконавчою службами, районними комісіями з питань погашення заборгованості по сплаті єдиного соціального внеску, заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також із робочими групами з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю.

Так, 19 лютого начальник Хустського об’єднаного управління Алла Рішко, начальник відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформацій Наталія Орсаг та заступник начальника фінансово-економічного відділу Олена Боїшко під час робочої зустрічі із представниками районної державної адміністрації та територіального органу Державної фіскальної служби, органів соціального захисту, представниками міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості та запрошених підприємців-боржників розглянули причини виникнення заборгованості по платежах до Пенсійного фонду та шляхи її погашення по кожному з боржників.

На комісію запрошено 28 фізичних осіб – підприємців, які мають борг по ЄСВ. Заслухано 10 боржників, з яких 6 боржників погасили борг у сумі 95 тисячі гривень.

Фахівці Фонду провели роз’яснювальну роботу серед присутніх про несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску, внаслідок чого виникає недоїмка, на яку нараховують фінансові санкції.

Також запропоновано запросити на комісію з питань погашення заборгованості керівників підприємств-боржників, які мають борг із відшкодування пільгових пенсій.

Учасники зустрічі визначили завдання по погашенню заборгованості з платежів до Пенсійного фонду України з урахуванням максимального надходження коштів та шляхи співпраці  у роботі з боржниками.

Начальник Хустського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Алла Рішко роз’яснила присутнім про переваги використання кабінету страхувальника (роботодавця), що працює на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого можна дистанційно переглянути інформацію про сплату єдиного соціального внеску (ЄСВ), заборгованість підприємств перед Фондом, правильність подання звітів та кількість застрахованих осіб, яким з вини роботодавця не зарахували певний період до страхового стажу.

За підсумками засідання кожен із членів робочої групи та комісії отримав персональні доручення, а присутні підприємці – фахові консультації та кваліфіковані поради щодо ведення бізнесу в рамках чинного законодавства.

 

background Layer 1