Пропустити навігацію

ЩО ТАКЕ РЕТРОКОНВЕРСІЯ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ, розповідали студентам Мукачівського держуніверситету

 

foto studenty 1 300x225 - ЩО ТАКЕ РЕТРОКОНВЕРСІЯ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ, розповідали студентам Мукачівського держуніверситету

Із жовтня цього року в головному управлінні Пенсійного фонду України Закарпатській області, як і в інших областях, розпочалось переведення у цифровий формат всіх пенсійних справ попередніх років. Для цього в системі головного управління створено спеціальний підрозділ – відділ з ретроконверсії, який працює в Мукачеві.

Цієї п’ятниці, 15 листопада, працівники відділу ретроконверсії приймали студентів Мукачівського державного університету. Молодим людям було цікаво ознайомитися з роботою відділу, адже тут використовується сучасна техніка і новітні технології. Багатьох зацікавили перспективи роботи в системі Пенсійного фонду.foto studenty 3 2 300x225 - ЩО ТАКЕ РЕТРОКОНВЕРСІЯ ПЕНСІЙНИХ СПРАВ, розповідали студентам Мукачівського держуніверситету

Як зазначив начальник відділу Михайло Волошин, цього року Пенсійний фонд повністю відмовився від паперових пенсійних справ, і їх формують тільки в електронному вигляді. Переведення пенсійних справ в електронний формат здійснюється в рамках реалізації Пенсійним фондом України проекту «Е-ПЕНСІЯ», який, серед іншого, передбачає дистанційне подання документів для призначення пенсій через вебпортал електронних послуг Фонду.

Загалом на сьогодні вже «оцифровано» понад тисячу пенсійних справ. Всього ж в електронний формат в нашій області необхідно перевести понад 275 тисяч діючих пенсійних справ.

 

background Layer 1