Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО ПОЯСНЮВАЛИ БЕРЕГІВСЬКИМ ПЕДАГОГАМ

IMG cea6011b89fc937ccd097df21c98f176 V 300x225 - ПЕНСІЙНЕ ЗАКОНОДАВСТВО ПОЯСНЮВАЛИ БЕРЕГІВСЬКИМ ПЕДАГОГАМВ понеділок заступник начальника Берегівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Аніта Кузьма відвідала Яношівську ЗОШ І-ІІІ ст. і розповіла учителям, як правильно підготуватись до пенсії.

Найбільше присутніх цікавили умови призначення пенсії за вислугу років працівникам освіти, а також призначення пенсії за віком, яким має бути необхідний трудовий (страховий) стаж для їх призначення та якими є умови призначення одноразової грошової допомоги.

А в кабінеті інформатики Аніта Кузьма наочно продемонструвала, як зареєструватися на вебпорталі Пенсійного фонду України і отримати необхідну інформацію з пенсійних питань. Цікаво було почути педагогам  про можливість звернення майбутнього пенсіонера до сервісного центру для подання пакету документів для попереднього розрахунку стажу та впорядкування документів для оформлення пенсії.

Розповіла Аніта Кузьма і про нову модель звернення громадян для призначення пенсії через WEB-портал електронних послуг Фонду – в «один дотик». Було наголошено, що новий сервіс є складовою цільової системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі («Е-ПЕНСІЯ»), що реалізується Пенсійним фондом України

background Layer 1