Пропустити навігацію

УЧАСТЬ ПЕНСІЙНИКІВ ОБЛАСТІ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ТИЖНІ ПРАВА

 Цьогоріч з 9 по 13 грудня оголошено Всеукраїнським тижнем права. У зв’язку з цим головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області проведе низку заходів, зокрема щодо інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань захисту прав пенсіонерів, учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, внутрішньо  переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції, аварії на ЧАЕС, за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, за вислугу років тощо.

Довідково: Всеукраїнський тиждень права запроваджений Указом Президента України від 8 грудня 2008 року № 1149. У 1950 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 10 грудня Днем прав людини з метою привернення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів.

 Загальна декларація прав людини стала першим універсальним міжнародним актом із прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості – рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші. На міжнародному рівні було визнано, що кожна людська істота володіє гідністю з моменту народження і до смерті. Кожній людині належать права, які не можна забрати. І хоча положення Декларації мають рекомендаційний характер, її принципи лежать в основі багатьох пактів, конвенцій і договорів стосовно прав людини, укладених з 1948 року.

Відповідно до Загальної декларації прав людини прийнята Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, яка набула чинності для України 11 вересня 1997 року.

Дотримання прав і свобод людини є одним з найважливіших пріоритетних принципів Української держави. Так, в Конституції України окремий розділ присвячено правам і свободам людини і громадянина, – інформує прес-служба Пенсійного фонду України.

План заходів до проведення Всеукраїнського тижня права затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 року № 568.

В головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області відповідний план заходів затверджено наказом головного управління від 21 жовтня 2019 року № 925 «Про заходи з участі у проведенні у 2019 році Всеукраїнського тижня права».

 

background Layer 1