Пропустити навігацію

В ХУСТІ ПРАЦЮЄ «ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА»

У IMG 5210 300x288 - В ХУСТІ ПРАЦЮЄ «ШКОЛА МАЙБУТНЬОГО ПЕНСІОНЕРА»п’ятницю в приміщенні Хустського відділу обслуговування громадян (сервісному центрі) головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області відбулось заняття у «Школі майбутнього пенсіонера».

Фахівець сервісного центру Тетяна Дорогій під час чергового «уроку» ознайомила майбутніх пенсіонерів з порядком подання документів для призначення пенсії, розповіла про основні вимоги оформлення документації, можливість переведення на інший вид пенсії, надала консультації щодо перерахунку пенсій.

Окремо Тетяна Дорогій акцентувала увагу на важливості легального працевлаштування та негативних наслідках отримання заробітної плати «в конвертах».

Присутні мали змогу дізнатися про користування сучасними сервісами Пенсійного фонду України, серед яких сервіс призначення пенсії в «один дотик». Головна мета цього сервісу, зазначила Тетяна Дорогій, – спрощення взаємодії громадян з Пенсійним фондом, подача необхідних документів та заяв на призначення пенсії у зручний спосіб, максимально короткі терміни, навіть не полишаючи свого помешкання – дистанційно через вебпортал Фонду.

Також «учні» отримали інформаційні буклети та дізнались про послугу смс-інформування, за допомогою якої Пенсійний фонд інформує пенсіонерів про призначення та перерахунок пенсій, працівників – про сплату за них єдиного соціального внеску та розмір їхнього страхового стажу тощо.

 

background Layer 1