Пропустити навігацію

ПЕНСІЙНИЙ ЛІКБЕЗ ДЛЯ МУКАЧІВСЬКИХ БЕЗРОБІТНИХ

17 гfoto Mukachevo 225x300 - ПЕНСІЙНИЙ ЛІКБЕЗ ДЛЯ МУКАЧІВСЬКИХ БЕЗРОБІТНИХрудня начальник Мукачівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Наталія Чучка черговий раз провела зустріч із безробітними в Мукачівському міському центрі зайнятості.

Керівник сервісного центру інформувала присутніх про поняття страхового стажу та необхідність наявності страхового стажу при призначенні пенсії, обов’язковість сплати страхових внесків та можливостей добровільного соціального страхування, про право на призначення пенсії при неповному стажі. Йшлося і про легалізацію трудових відносин та втраті соціальних гарантій найманими працівниками у разі зайнятості в тіньовому секторі економіки, отримання заробітної плати в конвертах.

Розповіли присутнім і  про нові онлайн-послуги, які можна отримати зареєструвавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України, зокрема щодо подання документів на призначення пенсії «в один дотик», а також отримання інформацій про призначення пенсії, сплату страхових внесків роботодавцями, розмір страхового стажу, отримання довідки про розмір сплачених внесків тощо.

Цікавою для учасників зустрічі була інформація щодо можливості майбутньому пенсіонеру обчислити свій страховий стаж. До слова, таку корисну інформацію громадяни перед пенсійного віку можуть отримати і під час занять у «Школі майбутнього пенсіонера», які в Мукачівському сервісному центрі проводяться регулярно.  

По закінченні  присутні задавали безліч питань, на які отримали вичерпні відповіді.

 

 

 

background Layer 1