Пропустити навігацію

Про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин говорили і на семінарі в Перечині

foto Perechyn 2 300x225 - Про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин говорили і на семінарі в Перечині 30 січня в приміщенні Перечинської районної філії Закарпатського обласного центру зайнятості відбувся семінар за участі суб’єктів господарювання, які проводять діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування, з питань дотримання роботодавцями вимог законодавства про працю та неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.  В роботі семінару взяла участь головний спеціаліст  відділу забезпечення наповнення бюджету № 1 головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Любов Васильовка.

         Органи Пенсійного фонду України разом із соціальними партнерами проводять інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед роботодавців і найманих працівників про ризики використання нелегальної праці і виплати зарплати в «конвертах». Любов Васильовка наголосила на негативних наслідках нелегального працевлаштування та отримання заробітної плати «в конвертах».

Не менш важливим є той факт, що рівень надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду знаходиться у прямій залежності від рівня нарахованої заробітної плати. На сьогодні втрати бюджету від прихованої «в конвертах» заробітної плати є значними, тому важливо, щоб працівники отримували заробітну плату не «в конвертах», а офіційно, бо саме у такому випадку вони будуть соціально захищені, а  роботодавці не нестимуть відповідальність за допуск працівників до роботи без належного оформлення.

background Layer 1