Пропустити навігацію

Хустяни навчаються у «Школі майбутнього пенсіонера»

foto Hust 225x300 - Хустяни навчаються у «Школі майбутнього пенсіонера»31 січня у приміщенні Хустського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області відбулось чергове заняття у «Школі майбутнього пенсіонера», під час якого слухачам роз’яснювали питання пенсійного забезпечення та впровадження електронної черги.

Фахівець сервісного центру Надія Підгорецька відповіла на запитання, зокрема щодо перерахунку пенсій з грудня 2019 року, підготовки необхідних документів для призначення пенсії тощо.

Особливу увагу акцентували на доплатах 65-літнім. Як пояснила Надія Підгорецька, з 1 січня 2020 року збільшився мінімальний розмір пенсії для осіб, які досягли 65-річного віку і мають тривалий страховий стаж. Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» передбачено зростання мінімальної заробітної плати до рівня 4723 гривень. У зв’язку з цим з 1 січня був перерахований мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих пенсіонерів, які досягли 65 років і мають страховий стаж не менше як 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Перерахунок пенсій здійснювався автоматизованим способом за матеріалами пенсійних справ.

Повідомила Надія Підгорецька і про те, що в Хустському відділі обслуговування громадян розпочато прийом громадян за допомогою електронної черги. Система передбачає, що громадянин самостійно вибирає на екрані терміналу необхідну послугу Пенсійного фонду, одразу отримує талон та чекає на прийом, слідкуючи за інформаційним табло.

Окремо спеціаліст нагадала про порядок подання документів для дистанційного призначення пенсії за допомогою сервісу «Е-пенсія», підключення СМС-інформування, контроль заробітної плати та страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду України.

 «Учні» школи отримали інформаційні буклети та вичерпні відповіді на поставлені запитання.

 

background Layer 1