Пропустити навігацію

Зателефонувавши на «пряму телефонну лінію», закарпатці з’ясовують свої пенсійні питання

IMG 20200226 110855 215x300 - Зателефонувавши на «пряму телефонну лінію», закарпатці з’ясовують свої пенсійні питанняВ головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області щомісяця працює «пряма телефонна лінія». У середу, 26 лютого, на запитання закарпатців відповідала заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Галина Маслякевич.

Дзвінки надходили з усієї області. Так, пані Юлія, мешканка села Тур’я Бистра Перечинського району, цікавилась, чи правильно врахована у розмірі її пенсії надбавка за проживання в гірській місцевості. Перевіривши електронну пенсійну справу, Галина Маслякевич відповіла, що в розмірі пенсійної виплати пані Юлії враховано і цю доплату.

А пані Олена з Вонігова Тячівського району хвилюється, чи враховано в розмір її пенсії, яку вона отримує за померлим чоловіком, надбавка до пенсії за особливі заслуги чоловіка. Знову ж таки, перевіривши електронну пенсійну справу, Галина Маслякевич інформувала пенсіонерку, що в її пенсійній виплаті зазначену надбавку враховано.

На запитання виноградівця пана Василя, чому при розрахунку пенсії змінено коефіцієнт з 1,35 до 1 відсотку при нарахуванні пенсії, надано роз’яснення про те, що формулу розрахунку розміру пенсії в частині зміни коефіцієнта стажу було змінено з 1 жовтня 2017 року і, відповідно до норм чинного законодавства, переглянуто всі раніше призначені пенсійні виплати, Однак у разі, якщо після такого перерахунку розмір пенсійної виплати зменшувався, то встановлювалась доплата до попереднього розміру.

Додзвонювачів цікавило і питання наступного перерахунку пенсії за великий стаж. Галина Маслякевич роз’яснила, що таким пенсіонерам здійснюється перерахунок пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Такий перерахунок цьогоріч вже проведено з 1 січня. Наступний перерахунок у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму заплановано з 1 липня цього року.

background Layer 1