Пропустити навігацію

«Сплатив ЄСВ – забезпечив соціальний захист працівників», – про це йшлося на зустрічі з іршавськими роботодавцями

2foto Irshava 300x199 - «Сплатив ЄСВ – забезпечив соціальний захист працівників», – про це йшлося на зустрічі з іршавськими роботодавцями5 лютого у приміщенні Іршавської райдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу», ініційоване Іршавською районною філією Закарпатського обласного центру зайнятості. У засіданні взяли участь начальник та заступник Іршавського  відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Іван Бізіля та Віра Мейсарош, представники Іршавської райдержадміністрації та районної ради, керівники і представники бюджетоутворюючих підприємств району.

Основні питання, які обговорювались на зустрічі, стосувались побудови взаємовідносин суб’єктів підприємницької діяльності з державними установами, службою зайнятості населення, Пенсійним фондом України, дозвільними службами. Йшлося і про необхідність своєчасної сплати роботодавцями єдиного соціального внеску та погашення заборгованості в Пенсійний фонд.

Присутніх на зустрічі поінформовано про зміни у пенсійному законодавстві, нові онлайн-сервіси Пенсійного фонду України, що дають можливість отримувати довідки, послугу «Признач пенсію в «один дотик», що дозволяє подавати документи в електронному вигляді через Інтернет-мережу, самостійно через вебпортал слідкувати за своїм стажем та сплатою роботодавцем страхових внесків, отримувати інші послуги через власний електронний кабінет.

Така послуга дає можливість отримати послуги, не виходячи з дому, що особливо зручно для мешканців району, які проживають на значній відстані від районного центру.

            Під час зустрічі присутні задали низку питань щодо обчислення страхового стажу, перерахунку пенсій тощо.

 

 

background Layer 1