Пропустити навігацію

Про пенсії і необхідність сплати ЄСВ з роботодавцями розмовляли і в Хусті

foto Hust 1024x768 - Про пенсії і необхідність сплати ЄСВ з роботодавцями розмовляли і в Хусті27 лютого начальник Хустського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Алла Рішко взяла участь у засіданні «круглого столу» з роботодавцями, яке відбулося в  приміщенні Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості.

Керівник сервісного центру роз’яснила необхідність сплати єдиного соціального внеску, порядок призначення пенсій за віком та наголосила, що обов’язковою умовою для призначення таких пенсій є наявність страхового стажу залежно від віку особи та дати виходу на пенсію.

Окрім того, наголосила, що Пенсійним фондом України  розширено  можливості вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України – сучасного способу надання інформації, дистанційного обслуговування громадян за допомогою сучасних електронних сервісів.

Крім особистого кабінету застрахованої особи, на вебпорталі створено електронний кабінет платника, який дає можливість страхувальнику по кожній застрахованій особі, яка перебуває з ним у трудових відносинах, сформувати довідку про трудовий та страховий стаж та довідку ОК-7 для правильного розрахунку лікарняних, а також має  можливість переглянути стан сплати єдиного внеску, відслідкувати подання звітності.

Алла Рішко нагадала присутнім і про порядок подання документів для дистанційного призначення пенсії за допомогою сервісу «Е-пенсія», підключення СМС-інформування, контроль заробітної плати та страхового стажу на вебпорталі Пенсійного фонду України.

background Layer 1