Пропустити навігацію

Стоп: нелегальній трудовій міграції

IMG 87ca776688946b40557dde095794b25f V 1024x768 - Стоп: нелегальній трудовій міграції«Стоп: нелегальній трудовій міграції» – під таким гаслом відбулась зустріч начальника Мукачівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Наталії Чучки та головного спеціаліста відділу забезпечення надходження платежів № 2 фінансово-економічного управління Ульяни Мигович спільно з фахівцями Мукачівського міськрайонного центру зайнятості для безробітних.

Захід спрямований на одне із більш пріоритетних питань, яке потребує негайного вирішення, це детінізація зайнятості населення та легалізація. Тому, безробітним, а це були якраз люди молодого віку, було надано роз’яснення щодо небезпеки «тіньової» зайнятості, як і «тіньової» заробітної плати, що веде до ризику втрати права в майбутньому на пенсію, чи на її частину, адже при обчисленні пенсії враховується розмір заробітної плати, а для призначення пенсії за віком необхідно певний страховий стаж. Зокрема, в цьому році – це 27 років, 2021 рік – 28 років, доки не досягне 35-ти років.

Увагу присутніх було зупинено саме на офіційне працевлаштування у випадку виїзду за кордон, де, обов’язковою є необхідність сплати податків із заробітної плати. І основне – наявність угод між Україною і державою, в якій людина працевлаштована.

Крім того, безробітним надано інформацію щодо участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Присутніх ознайомили про наявні пенсійні послуги, зокрема, про вебпортал, отримання застрахованими особами інформації про страховий стаж, щомісячні відрахування єдиного соціального внеску роботодавцем, тощо.

В ході зустрічі було надано вичерпні відповіді на питання безробітнихі.  

background Layer 1