Пропустити навігацію

«Легалізація заробітної плати та негативні наслідки нелегального працевлаштування»

Цими днями IMG 8af536d28cd368a47c332c5e368d8673 V 1024x768 - «Легалізація заробітної плати та негативні наслідки нелегального працевлаштування»відбулось засідання жіночого клубу «Розрада», який діє на базі Перечинської районнії філії

Закарпатського обласного центру зайнятості.

В зустрічі взяла участь головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету №1 Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Любов Васильовка. Головною темою для обговорення стала «Легалізація заробітної плати та негативні наслідки нелегального працевлаштування». В першу чергу спеціаліст Фонду наголосила, що останнім часом все частіше доводиться зустрічати таке явище, як використання найманої праці громадян без оформлення офіційних трудових відносин, про так звану заробітну плату «в конвертах» та ухиляння роботодавців від сплати страхових внесків.

Фахівець надала інформацію про можливість участі у добровільному загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні та про порядок доплати до мінімального страхового внеску, а саме, якщо особа не має необхідного страхового стажу, але в її трудовій діяльності є періоди, коли вона працювала неповний робочий час, прийнята на роботу не з першого дня календарного місяця або звільнена IMG 0991063b896218820a027f8cddd52e47 V 1024x768 - «Легалізація заробітної плати та негативні наслідки нелегального працевлаштування»не останнім днем календарного місяця, перебувала у відпустці без збереження заробітної плати та отримувала заробітну плату у розмірі, меншому мінімального, вона може здійснити доплату до мінімального страхового внеску. Зазначена норма Закону застосовується з 01.01.2004 року.

Присутнім було наголошено про можливості отримання в органах Пенсійного фонду України інформації про сплату єдиного соціального внеску роботодавцем зареєструвавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України. На сьогоднішній день кожна застрахована особа може контролювати свою заробітну плату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків та суму, з якої вони перераховуються.

Учасники зустрічі задавали питання на які вони отримали вичерпні відповіді.

background Layer 1