Пропустити навігацію

У період запровадженого карантину Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області залишається на зв’язку

  IMG 9f0ee2eb1a33f3bd55a05aca8a6f0b1b V 1 169x300 - У період запровадженого карантину Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області залишається на зв’язкуВчора, 25 березня, в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області працювала «гаряча телефонна лінія». Провела її заступник начальника Головного управління Галина Володимирівна Маслякевич. Протягом двох годин нею було прийнято 6 дзвінків.

 Мешканка передпенсійного віку із с. Осій, що на Іршавщині, цікавилась умовами призначення пенсії за віком та по догляду за  особою з інвалідністю з дитинства.

  Чи матиме право на призначення пенсії за віком при наявних 11 років стажу,  просила проконсультувати хустянка 1960 року народження.

-На жаль, ні,  – відповіла Галина Маслякевич. – Зважаючи на дату народження, Ви маєте право вийти на пенсію у 59 років  за наявності страхового стажу 26 років.  Оскільки Ви  не маєте  необхідного страхового стажу, право на призначення пенсії для Вас настане у віці 63 роки ( за наявності на час досягнення цього віку страхового стажу не менше 16 років). У разі відсутності зазначеного страхового стажу право на призначення пенсії за віком набудете після досягнення 65 років,  знову ж за умови наявності не менше 15 років страхового стажу ( частина 3 статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування») . Необхідний страховий стаж можете поки що ще набути, тобто офіційно працювати, або укласти договір на добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Але знову ж таки потрібно бачити Вашу трудову книжку для визначення наявного страхового стажу.

Чому така мала пенсія та чи правильно нарахована  вона батькові , запитував син пенсіонера з Чопа.

   Працюючий пенсіонер з Міжгір’я звернувся за роз’ясненням, чому йому не виплачено грошову допомогу як працівнику охорони здоров’я. Галина Маслякевич взяла ці запитання на контроль.  Після ретельного вивчення пенсійних справ їм буде  надано письмову відповідь.

   Серед поставлених запитань було запитання  і щодо неотримання субсидії. Додзвонювачу було порекомендовано звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання, оскільки Пенсійний фонд України з жовтня 2019 року не займається виплатою субсидій.

Довідково: «пряма телефонна гаряча лінія» з керівництвом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області проводиться щомісячно. У період карантину отримати послуги з пенсійного забезпечення можна також дистанційно, через вебпортал Пенсійного фонду України:        ttps://portal.pfu.gov.ua.

background Layer 1