Пропустити навігацію

“Електронні сервіси Пенсійного фонду України – сервіси майбутнього”, – Ірина Ковпашко під час пресконференції

DSC0329 1200x858 1 291x208 - “Електронні сервіси Пенсійного фонду України – сервіси майбутнього”, – Ірина Ковпашко під час пресконференції     Електронні сервіси Пенсійного фонду України –  сервіси майбутнього. Зважаючи на сучасні обставини – це найефективніший варіант доступу до комплексу послуг, які людина може отримати швидко, не залишаючи домівку. Про це повідомила заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко сьогодні, 8 вересня, під час пресконференції про електронні послуги Фонду. На заході мова йшла про Пенсійний калькулятор” і Електронну трудову книжку.

 На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України кожна застрахована особа може мати свій особистий електронний кабінет, за допомогою якого користуватись електронними сервісами, – пояснила заступник Голови правління.

 Одним із таких сервісів є “Пенсійний калькулятор”, який дозволяє прорахувати розмір майбутньої пенсії. Сервіс розрахований для користування майбутніми пенсіонерами. Той, хто вже є пенсіонером, може бачити дані своєї електронної справи в особистому кабінеті.

 Результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та доступні для перегляду в будь-який час.

 З часу впровадження сервісом “Пенсійний калькулятор” скористалось 291,3 тисячі осіб. Проведено 142,4 тисячі розрахунків.

 Крім цього, кожній застрахованій особі доступний сервіс “Електронна трудова книжка”, що дає можливість виконати одразу кілька функцій: збереження інформації, неможливість пошкодження чи подальшої фальсифікації будь-яких даних, внесення недостовірних відомостей. Відтак, на основі відомостей з електронної трудової книжки можна користуватись іншими послугами, – зазначила Ірина Ковпашко.

 Застраховані особи, які надають перевагу паперовим трудовим книжкам, мають право продовжити ними користуватись. Законодавчих обмежень щодо цього питання наразі немає.

 У електронній трудовій міститься інформація про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року.

 На сьогодні на порталі електронних послуг зареєстровано понад 91,5 тисяч звернень щодо подання сканованих паперових трудових книжок для проведення оцифрування та переведення їх в електронний формат.

 

background Layer 1