Пропустити навігацію

Святий Миколай завітав із подарунками до одиноких пенсіонерів

ВDobron 2 - Святий Миколай завітав із подарунками до одиноких пенсіонерівже традиційно напередодні Дня Святого Миколая до мешканців стаDobron 1 - Святий Миколай завітав із подарунками до одиноких пенсіонерівціонарного відділення для постійного і тимчасового проживання Ужгородського районного територіального центру соціального обслуговування, що у Великій Доброні Ужгородського району, завітали працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області. Приїхали з подарунками – солодощами, фруктами та засобами особистої гігієни, придбаними за кошти, зібрані працівниками головного управління.

Сьогодні тут проживає 21 одинока людина. Всі вони – пенсіонери з обмеженими фізичними можливостями, більшість потребує постійного догляду, є і прикуті до ліжка. Поряд – паліативне відділення, де ще 14 важкохворих. До них не так часто навідуються, для більшості з них стіни та сусіди по кімнаті – це їхній світ, в якому вони живуть, а спогади – то єдинIMG 2319 - Святий Миколай завітав із подарунками до одиноких пенсіонеріва ниточка, яка зв’язує їх із колишнім життям. У кожного з цих немолодих жінок і чоловіків – своя життєва історія… Тому так радо, хоч і трохи розгублено, вони зустрічають всіх, хто до них навідується. 

          Жужанна Раті, завідувачка відділення, розповідає, що раніше тут було терапевтичне відділення районної лікарні. Умови були далекі від задовільних. Відтак у 2013 році голландський благодійний фонд виділив кошти – будівлю, приміщення, систему водопостачання та каналізування капітально відремонтували і відкрили відділення для одиноких людей похилого віку.

          Сльози в очах, теплі посмішки і щирі слова вдячності… Старенькі тремтячими руками приймали солодкі подарунки і дякували за увагу до них…

background Layer 1