Пропустити навігацію

Трудові книжки працівників санаторію «Малятко» перевели в електронний формат

10 червня цього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Законом запроваджується облік трудової діяльності працівників в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Відтак фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області проводять роз’яснювальну роботу щодо алгоритму переведення трудових книжок у цифровий формат, зокрема і безпосередньо в колективах, наочно показуючи, як правильно оцифрувати документи і подати їх в Пенсійний фонд.

Так, цієї п’ятниці працівники управління обслуговування громадян Мирослава Іванчо та відділу обслуговування громадян № 8 (сервісного центру) Ганна Галайда побували в дитячому санаторії «Малятко», що в селі Оноківці Ужгородського району.

На сьогодні в санаторії працюють 33 працівників, деякі з них передпенсійного віку. Мирослава Іванчо та Ганна Галайда розповіли їм про суть переведення трудових книжок в електронний формат, про електронний сервіс «Автоматичне призначення пенсій» та інші питання пенсійного забезпечення.

Як зазначила Мирослава Іванчо, наповнення відомостей про трудову діяльність особи відбуватиметься як роботодавцем, так і безпосередньо застрахованою особою. Дані до реєстру вносяться через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України у вигляді сканованих або оцифрованих копій передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо) з обов’язковим накладанням страхувальником або застрахованою особою кваліфікованого електронного підпису.

Електронна трудова книжка забезпечить можливість уповноваженим органам призначати особі пенсію автоматично (без особистого звернення) та збирання документів за всю її трудову діяльність. Тобто оформити пенсію можна буде онлайн через особистий електронний кабінет на сайті електронних послуг Пенсійного фонду України або сайті електронного уряду «Дія».

Відтак фахівці Фонду допомогли кадровику закладу оцифрувати трудові книжки працівників. Практично всі працівники санаторію виявили бажання зареєструватися на отримання електронної послуги «Автоматичне призначення пенсії».IMG 2336 - Трудові книжки працівників санаторію «Малятко» перевели в електронний формат

background Layer 1