Пропустити навігацію

Стан погашення заборгованості до Пенсійного фонду розглядали в Ужгородській міськраді

12 листопада в УжгDohody - Стан погашення заборгованості до Пенсійного фонду розглядали в Ужгородській міськрадіородській міській раді відбулось засідання міської комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, стипендій та інших соціальних виплат, в якому взяла участь Вікторія Сембер, член зазначеної комісії, начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Члени комісії проаналізували заборгованість із виплати заробітної плати підприємств-боржників, що працюють на території обласного центру, а також питання погашення заборгованості до Пенсійного фонду України та стан погашення податкового боргу.

Протягом 10 місяців цього року до бюджету Пенсійного фонду по місту Ужгород надійшло 6 млн 782,2 тис. гривень. Планові показники по надходженню коштів виконано на 126 відсотків.

Забезпечено своєчасну і в повному обсязі виплату пенсій більш як 43 тисячам 75 пенсіонерам.

На сьогодні до Пенсійного фонду України по місту Ужгород боргують 80 платників (37 юридичних та 43 фізичних осіб). На 1 листопада ц. р. заборгованість зі страхових внесків по м. Ужгород становила 1 млн 141,2 тис. гривень і в порівнянні до 1 січня 2021 року зменшилась на 26,8 тис. гривень.

Найбільшими боржниками є ЗОКП «Міжнародний аеропорт «Ужгород» (288,2 тис. грн), АТЗТ «Андезит» (87 тис. грн), ВАТ «Машинобудівний завод «Тиса» (1 млн 78,5 тис. грн), КП «Ужгородська міська друкарня» (65,2 тис. грн) та інші.

Як інформувала Вікторія Сембер, борг до Пенсійного фонду забезпечено заходами стягнення, рішення суду та вимоги про сплату боргу знаходяться на виконанні в органах Державної виконавчої служби.

Боржникам черговий раз нагадали, що періоди, за які є заборгованість зі сплати ЄСВ та страхових внесків, не враховуються до страхового стажу, і це може в подальшому позбавити найманих працівників роботодавця-боржникам права на призначення пенсії.

background Layer 1