Пропустити навігацію

Про автопенсії говорили в Мукачівському центрі зайнятості

29 листопада на mukachevo - Про автопенсії говорили в Мукачівському центрі зайнятостізапрошення Мукачівського міськрайонного центру зайнятості начальник відділу обслуговування громадян № 4 (Мукачівського сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Наталія Чучка провела тренінг щодо популяризації звернень громадян за автоматичним призначенням пенсій.

Як зазначила Наталія Чучка, з 10 червня цього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі». Законом запроваджується облік трудової діяльності працівників в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Наталія Чучка пояснила суть переведення трудових книжок в електронний формат, а також розповіла про електронний сервіс пенсійного фонду України «Автоматичне призначення пенсій» та інші питання пенсійного забезпечення, зазначивши, що електронна трудова книжка забезпечить можливість уповноваженим органам призначати особі пенсію автоматично (без особистого звернення) та збирання документів за всю її трудову діяльність. Тобто оформити пенсію можна буде онлайн через особистий електронний кабінет на сайті електронних послуг Пенсійного фонду України або сайті електронного уряду «Дія». Що є особливо важливо для працівників передпенсійного віку.

Відтак головний спеціаліст відділу Мирослава Хіміч прийняла заяви всіх бажаючих на отримання послуги «Автоматичне призначення пенсій».

 

 

 

background Layer 1