Пропустити навігацію

Пенсійні питання роз’яснювали безробітним з Ужгородщини

Цього вівторка начальник відділу обслуговування громадян № 8 (Ужгородського сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Любов Гимба провела семінар для безробітних в Ужгородському районному центрі зайнятості.

Фахівець ФонUzhgorod rajon - Пенсійні питання роз’яснювали безробітним з Ужгородщиниду розповіла присутнім про новації пенсійного забезпечення, перерахунок пенсій з 1 грудня цього року, електронні послуги Пенсійного фонду, запровадження електронних трудових книжок тощо.

При цьому Любов Гимба зазначила, що, зокрема, в Баранинській, Великодобронській, Середнянській, Сюртівській, Оноківській, Чопській та Холмківській територіальних громадах працюють віддалені робочі місця Головного управління, на яких за графіком фахівці проводять прийом і надають широкий спектр пенсійних послуг. Тож щоб, скажімо, перевести свою трудову книжку в цифровий формат і оформити послугу автопризначення пенсії, мешканці Ужгородщини, які тимчасово не працюють, можуть самостійно звернутися з цим питанням до фахівців під час прийому на віддаленому робочому місці.

Учасників семінару цікавили умови виходу на пенсію, зокрема який страховий стаж необхідний для призначення пенсії, чи зараховується у страховий стаж період навчання у вузі та період перебування на обліку в центрі зайнятості тощо. На всі запитання Любов Гимба надала ґрунтовні відповіді.

background Layer 1