Пропустити навігацію

Про проблеми осіб з інвалідністю говорили в Головному управлінні

robocha grupa - Про проблеми осіб з інвалідністю говорили в Головному управлінні8 грудня відбулось засідання постійно діючої робочої групи із забезпечення, дотримання та реалізації прав і свобод осіб з інвалідністю, що створена в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області. До складу зазначеної робочої групи входять Наталія Булеца, голова Закарпатської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів Українського товариства глухих (УТОГ), Грант Гудманян, голова відокремленого підрозділу Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій Закарпатської області, Денис Сухотін, голова відокремленого підрозділу громадської організації «Всеукраїнська організація «Союз осіб з інвалідністю України» «Закарпатське обласне товариство осіб з інвалідністю», Сергій Туряниця, голова обласної організації УТОС (сліпих), Юрій Фущич, голова громадської організації «Союз Чорнобиль України» Закарпатської області», а також керівники деяких підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Учасники засідання обговорили організаційні питання діяльності постійно діючої робочої групи та стан задоволення потреб осіб з інвалідністю в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Як зазначила голова постійно діючої робочої групи, заступник начальника Головного управління Галина Маслякевич, на обліку в Головному управління перебуває 52,9 тисячі мешканців області, що мають інвалідність, а це 20,5 відсотка від загальної кількості пенсіонерів. І групу інвалідності мають         3 тисячі 328 осіб, ІІ групу – 15 тисяч 681 особа і ІІІ групу – 33 тисячі 882 чоловік.

Галина Маслякевич інформувала, що у всіх адміністративних одиницях області працюють відділи обслуговування громадян (сервісні центри), в яких створено умови для відвідувачів з інвалідністю: зокрема облаштовано пандуси і кнопки виклику, звукові маячки «метроном» та інформаційні покажчики шрифтом Брайля. Загалом до людей з інвалідністю в Головному управлінні особливе ставлення, підкреслила Галина Маслякевич.

Відтак учасники засідання обговорили проблеми, з якими у повсякденному житті стикаються люди з інвалідністю, і шляхи їх вирішення на рівні Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

background Layer 1