Пропустити навігацію

В Закарпатті вшановували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Zustrich CHornobyltsi - В Закарпатті вшановували  ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕСТридцять п’ять років тому світ сколихнула найбільша в історії людства техногенна катастрофа – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію і врятувати світ від катастрофічного радіаційного забруднення. Сьогодні ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі…

14 грудня вся країна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З цієї нагоди Анастасія Пентек, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, взяла участь у засіданні «круглого столу», під час якого спільно із представниками громадських організацій обговорили актуальні питання соціального забезпечення ліквідаторів.

Як зазначила Анастасія Пентек, сьогодні на обліку в Головному управлінні перебуває 1783 пенсіонери, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. З них 237 – це інваліди з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, хворі внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу.

Як зазначали учасники зібрання, держава повинна піклуватись про людей, котрі ціною власного здоров’я і життя захистили світ від масштабної екологічної катастрофи.

background Layer 1