Пропустити навігацію

Розподіл електричної енергії (послуги з розподілу електричної енергії) (ДК 021:2015 – 65310000-9: Розподіл електричної енергії)

Закупівля зареєстрована за ідентифікатором: UA-2021-12-23-010939-c

  1. Обґрунтування технічних і якісних характеристик: У зв’язку з набранням чинності Закону України «Про ринок електричної енергії», розпочався процес реформування електроенергетичної галузі в Україні. Одним з основних етапів реформи є відокремлення функції з розподілу електричної енергії від функцій виробництва, передачі та постачання, тобто створення відповідних окремих юридичних осіб. Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб’єкти природних монополій) за тарифами, які встановлюються НКРЕКП. Відповідно до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (постанова НКРЕКП від 27.12.2017 № 1470) територія провадження діяльності оператора системи розподілу визначається за місцем розташування об’єктів електроенергетики, призначених для розподілу електричної енергії, що перебувають у власності ліцензіата, та до яких приєднані електричні мережі споживачів, які живляться від мереж ліцензіата. Згідно з Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312 «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії» оператор системи зобов’язаний укласти договори про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії з усіма споживачами, електроустановки яких приєднані до електричних мереж на території діяльності відповідного оператора системи. Враховуючи зазначене, закупівлю послуг ДК 021:2015: код 65310000-9 «Розподіл електричної енергії» (послуги з розподілу електричної енергії) необхідно здійснювати за переговорною процедурою закупівлі в ПрАТ «Закарпаттяобленерго», у зв`язку з відсутністю конкуренції з технічних причин на відповідному ринку.

Обсяг електричної енергії: 255000 кВт*год.

 

  1. Обґрунтування очікуваної вартості: за тарифами, які встановлюються НКРЕКП, в межах затверджених бюджетних призначень на відповідний період (закупівля на 2022 рік). Очікувана вартість предмета закупівлі – 453 000,00 гривень без ПДВ (чотириста п’ятдесят три тисячі гривень 00 копійок). Джерело фінансування – кошти Пенсійного фонду України.
background Layer 1