Пропустити навігацію

На зв’язку – Анастасія Пентек

IMG 3467 1 300x204 - На зв’язку – Анастасія ПентекЩодня за консультаціями, наданням тієї чи іншої послуги, що входить до компетенції органів Пенсійного фонду, до відділів обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області звертаються сотні громадян. Вислухати кожного, допомогти у вирішенні того чи іншого питання – обов’язок кожного пенсійника. Щоб зменшити кількість таких звернень до органів Пенсійного фонду, скоротити наявні черги, Фонд запровадив цілу низку послуг, які надаються дистанційно.

Додатковим механізмом для оперативного вирішення своїх проблемних питань є «гаряча телефонна лінія», яка на постійній основі працює при Головному управлінні.

Майже щотижня додзвонювачі мають змогу поспілкуватися безпосередньо з керівництвом Головного управління. Для цього запроваджено й ефективно діють прямі телефонні лінії.

Цієї п’ятниці, 22 березня, на прямому телефонному зв’язку із додзвонювачами була начальник Головного управління Анастасія Пентек.

Протягом двох годин вирішити свої нагальні питання змогли 6 чоловік.

Інформаційно-консультативні послуги з питань пенсійного забезпечення, роз’яснення норм пенсійного законодавства, проведеної березневої індексації пенсій отримали додзвонювачі з Мукачівщини, як от пані Алла, пані Надія та пані Марія з Перечинщини. Анастасія Пентек пояснила, що березневій індексації підлягали усі пенсії, призначені по 31 грудня 2023 року. Перерахунки проведено автоматично, за матеріалами пенсійних справ. Розмір підвищення розраховано індивідуально для кожного пенсіонера. Мінімальний розмір підвищення – 100 грн, максимальний – 1500грн.

Пан Сергій з Руських Комарівців цікавився виплатою коштів для внутрішньо переміщених осіб.

А мешканка Нижньої Апші, що на Тячівщині, звернулася за консультацією з приводу подання декларації для призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Оскільки жодне із запитань не потребувало додаткового вивчення, відповідь на них було надано одразу під час телефонної розмови.

Нагадуємо: через кілька днів спливає термін ідентифікації внутрішньо переміщених осіб, які набули відповідний статус до 24.02.2022 року і отримують виплати через «Ощадбанк». З інформацією щодо проходження фізичної ідентифікації можна ознайомитись за посиланнями:

https://www.pfu.gov.ua/2162001-pro-identyfikatsiyu…/

https://www.pfu.gov.ua/2162190-yak-zapysatys-na…/

background Layer 1