Пропустити навігацію

Підсумки роботи із запитами, що надійшли до Головного управління відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за I квартал 2024 року

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» за січень – березень 2024 року до Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області надійшло і опрацьовано 30 запитів.

Найбільшу кількість запитів отримано через поштові відділення зв’язку (11 або 36,7% усіх запитів) та електронною поштою (9 або 30% усіх запитів).

За категорією запитувачів переважна більшість запитів на інформацію надійшла від фізичних осіб – 29. Ще 1 запит надійшов від органів виконавчої влади як до розпорядника інформації.

За класифікацією змісту запитів на інформацію дописувачів цікавили питання:

  • пенсійного забезпечення – 23 запити (76,6% загальної кількості)
  • житлових субсидій – 2 запити (або 6,7%)
  • інші питання – 5 запитів (або 16,7%).

Запити з питань пенсійного забезпечення стосувалися, зокрема, надання інформації про:

– результати проведеного перерахунку пенсії, розміру доплати та надання копій документів з пенсійної справи за результатами їх проведення;

–  виконання рішення суду, зокрема військовослужбовцям;

– страховий стаж та розмір сплачених страхових внесків;

– основні та додаткові види грошового забезпечення, відповідно до яких здійснюється нарахування та виплата пенсії.

Запити на публічну інформацію розглянуті в термін, визначений Законом України «Про доступ до публічної інформації», а в окремих випадках – Законом України «Про звернення громадян».

background Layer 1