Пропустити навігацію

Пропаганда безпечних і здорових умов праці

У рамках заходів з нагоди Всесвітнього дня охорони праці фахівці відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Головного управління продовжують інформаційну кампанію на підприємствах, в установах і організаціях області щодо пропаганди безпечних і здорових умов праці.  

Так, начальник відділу Володимир Яцків спільно з головним державним інспектором праці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександром Гойс провели профілактичний захід у товаристві ТОВ «ВСТ-ОЙЛ».

Посадовці поінформували присутніх щодо загальних питань з охорони праці,  наголосили на впровадженні безпечних технологій, вибору оптимальних умов і режимів праці. Всі ці умови створюються задля попередження травмування працівників на робочому місці та недопущенню нещасних випадків.

Представник Фонду окремо звернув увагу на дотримання вимог «Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 № 1107 (зі змінами).   

Ще одну зустріч посадовці Пенсійного фонду та Держпраці  провели з трудовим колективом Дубриницького ліцею, що на Ужгородщині. Учасники профілактичного заходу обговорили актуальні питання охорони праці, виробничого травматизму та його профілактики. Також було звернуто увагу директора навчального закладу Оксани Савко на дотримання вимог:

  • НПАОП 0.00-4.12-05 «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці»;
  • НПАОП 80.0-1.12-04 «Правила безпеки під час проведення навчально-виховного процесу в кабінетах (лабораторіях) фізики та хімії загальноосвітніх навчальних закладів»;
  • НПАОП 0.00-1.81-18 «Правила охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском».

Ще в одному навчальному закладі – Ужгородському національному університеті – профілактичний захід провів головний спеціаліст відділу Іван Коколюс. В ході зустрічі фахівець Фонду звернув увагу на необхідності посилення контролю за дотриманням працівниками правил внутрішнього трудового розпорядку, проведення інструктажів на робочому місці, щорічного навчання з питань охорони праці та проходження медичних оглядів, дотримання правил безпечного виконання робіт.

В умовах повномасштабної війни питання охорони праці набувають особливого значення. Це – постійна робота, яка не повинна ні на мить припинятися. Цю думку важливо донести до всіх, хто відповідає за життя та здоров`я працівників чи здобувачів освіти, і Всесвітній день охорони праці – гарна нагода для цього.

background Layer 1