Пропустити навігацію

10 травня – граничний термін подання об’єднаної звітності

227 1 277x208 - 10 травня – граничний термін подання об’єднаної звітностіЗвітна кампанія щодо подання Податкового розрахунку (об’єднаної звітності з ПДФО, єдиного соціального внеску та військового збору) за І квартал 2024 року наближається до завершення. Граничний термін подання такого звіту – 10 травня.

Нагадуємо: об’єднана звітність «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого на користь платників податків-фізичних осіб, і сум утриманого із них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску» подається окремо за кожен квартал (податковий період) з розбивкою по місяцях звітного кварталу протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

Форма податкового розрахунку, порядок його заповнення та подання податковими агентами затверджені наказом Міністерства фінансів України від 15.12.2020 за №773.

Зверніть увагу! Відомості, які містяться в додатках 1, 2, 3, 5 та 6 до Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, належать до персоніфікованих даних, тобто таких, що обліковуються в Реєстрі застрахованих осіб, у зв’язку з чим контроль та роз’яснення щодо відображення таких відомостей здійснює Пенсійний фонд України.

За роз’ясненнями з питань подання об’єднаної звітності можна звернутись до Головного управління Пенсійного фонду України у Закарпатській області за телефоном (0312) 61-70-08.

Варто знати. Інформація з Реєстру застрахованих осіб використовується для призначення пенсійних виплат, всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій і пільг. Від актуальності та повноти інформації в Реєстрі застрахованих осіб залежить і створення електронного листка непрацездатності. 

Тому закликаємо роботодавців відповідально ставитися до своїх обов’язків та подавати звітність у визначені законодавством терміни.

background Layer 1